Gratis Webbhotell – Alternativ och val


Vad har du för alternativ om du inte vill betala för att starta din hemsida? Det finns flera alternativ och denna sida visar dessa alternativ.

UPPDATERING: Informationen på denna sida har inte uppdaterats på länge, om du vill lära dig mer om att starta en blogg, kolla in följande starta blogg guide guide som förklarar hur man börjar.

Från guide:

Innan du ens börjar skriva innehåll för din blogg, beställa ett domännamn eller ens skapa din blogg måste du göra din hemläxa när det kommer till söktermer (search keyword på engelska och förkortas oftast KW)! Om du misslyckas här så kan hela resan misslyckas.

Senaste Gratis Webbhotell

En nykomling som lockat till sig över 14 000 000 användare – här kan du start en hemsida (gratis) med massor av funktionalitet:

Ett gratis webbhotell som är bättre än billigt

Ett gratis webbhotell som är bättre än billigt

Vi har länge letat efter gratis webbhotell som passar för alla. Tyvärr är i princip alla
gratis webbhotell begränsande mot sina användare på något sätt. Det kan handla om att strypa bandbredd mot användare som får för mycket trafik (besökare) eller att helt enkelt inte erbjuda support för att locka användare att betala för support. På något sätt måste företagen tjäna pengar för att hålla igång sin verksamhet och att erbjuda genuint gratis utan villkor kan bli svårt om webbhotellet inte hittar en smart lösning eller något mycket annorlunda som drar till sig kunder.

Genuint gratis

Vi har hittat ett gratis webbhotell som erbjuder genuint gratis! Men som också kan göra detta utan tråkiga begränsningar. Det tog tid, men vi hittade webbhotellet!
Det hela bygger på Flash teknik. Nu suckar kanske några av er och tänker men jag kör med Mac eller “jag vill kunna visa min hemsida för apple användare”. Det kan du! Webbhotellet som vi ska avslöja har hittat en lösning runt detta och de sidor du skapar i webbhotellet kan alla internetanvändare använda, även apple användare.

Förrutom att kunna bygga hemsidor gratis för vanliga datorer, erbjuder de också möjligheten att bygga hemsidor för mobiler och mobila enheter! Inte ens vanliga webbhotell erbjuder denna teknik.
Webbhotellet heter Wix och de har imponerat över 10 000 000 kunder hittils. Deras flash byggare innehåller mycket artistiska och imponerande mallar för att enkelt komma igång.
Du kan även starta från grunden om du skulle vilja det och bygga helt nytt.

Bästa hemsidebyggaren på marknaden - gratis

Bästa hemsidebyggaren på marknaden - gratis

Alla kan använda Wix och du kan göra enkla hemsidor eller om du vill så kan du använda advancerade funktioner och ta det ett eller flera steg längre. Du kan till och med redigera dina egna bilder du laddar upp, ungefär som om du hade photoshop framför dig.

hur kan webbhotellet erbjuda allt detta gratis? Som vi berättade tidigare behöver gratis webbhotell tjäna pengar på något sätt för att hålla igång sin verksamhet. Som gratis användare placeras lite reklam på din sida för att Wix skall kunna betala sina räkningar utan att ta betalt från dig. Detta är logiskt och om du vill få bort reklamen och samtidigt tillgång tillgång till en attraktiv och privat domän så kan du uppgradera för en liten kostnad.

Klicka på bilden för att testa!

Klicka på bilden för att testa!

För nybörjare – vad ett webbhotell är: Webbhotell är och syftet med att hyra plats hos ett webbhotell. Kolla även Gratis hemsida

För nybörjare – Läs mer om HTML 5:  Om HTML5

Hemsida – Google sites

Gratis webbhotell med Google sites

Med Google Sites kan du skapa en personlig hemsida.

Fördelar – nackdelar

Det finns några nackdelar dock.  De mallar som finns att tillgå är väldigt enkla och det finns inte mycket kontroll över storlek och placering av olika sidelement. FTP finns inte heller.

Fördelarna är att installationen är enkel och det går enkelt att integrera Adsense i det hela.

Google Sites för gratis hemsida och webbhotell

Google Sites för gratis hemsida och webbhotell

Gratis blogg

Bloggar med gratis webbhotell.

Ett alternativ är http://wordpress.org. Naturligtvis drivs alla bloggar med WordPress platformen vilken är ett enklare CMS verktyg som även passar för nybörjare.

Wordpress.org erbjuder blogg (gratis)

Wordpress.org erbjuder blogg (gratis)

Du kan även köpa och koppla till ett domän för att göra din blogg ännu mer unik.

Gratis Webbhotell med socialanätverk

Gratis fotoalbum – ladda upp och dela bilder

Det finns flera alternativ här men jalbum.net är ett alternativ som även har gratis paket. Det går även bra att använda facebook.

PHP, ASP, FTP-access, domän webbhotell gratis

Detta kan bli svårt att hitta. Med andra ord, att erbjuda allting gratis är som sagt inte genomförbart för något företag. Det kommer alltid att finnas någon form av begränsning. Ett företag kan inte ge sina användare gratis domän utan begränsningar, som att t.ex. inför reklam på sidorna. Domännamn kostar pengar.

Det närmaste som går att komma gratis webbhotell är t.ex. ett webbhotell hos Surftown. De tar 120 kr per år för Privat webbhotell vilket är så nära gratis man kan komma.